RainbowS (Stockholm)

Rainbows SU är Stockholm Universitets HBTQIA+ studentförening. Vi arrangerar diverse sociala evenemang där du kan träffa likasinnade personer (både digitalt och på plats!). För att få uppdateringar om oss, följ oss på vår Facebook + Instagram eller gå med i vår Discord server! Du kan även få vårt nyhetsbrev genom att bli medlem! Länkarna, samt mer info kring organisationen finns här nedanför. ⚧️🏳️‍🌈

Rainbows SU har sina rötter i 1970-talets studentliv med den kortlevda föreningen Klubb Albert. Därefter tog det några år till innan den nuvarande föreningen etablerades. Den 8:e oktober 1990 samlades 30 bögar och lesbiska för att diskutera sin situation på campus. De kom överens att det viktigaste var att synas på Universitetet samt att skapa möjligheter till socialt umgänge. Detta var startskottet för Stockholm Universitets studentförening Gay Studenterna! 30 år (och ett namnbyte) senare finns vi, Rainbows SU, kvar på Stockholm Universitet med målet att skapa ett utrymme på universitet där HBTQIA+ personer kan känna sig välkomna och trygga. Vi är därmed en av de äldsta (om inte den äldsta) HBTQIA+ studentförening i Sverige!

Rainbows målgrupp är främst alla på universitetet på SU som identifierar sig på HBTQIA+ spektrat och de som ifrågasätter köns- och sexualitetsnormer.

Vårt främsta mål i Rainbows är att arrangera olika typer av evenemang både på campus och digitalt där du får möjligheten att lära känna andra likasinnade personer. Evenemang som exempelvis spelkvällar, filmkvällar och plugg-häng. Vi har även öppna planeringsmöten och styrelsemöten där vi diskuterar föreningens framtida evenemang och verksamhet. Andra mål är även att bedriva olika former av aktivism, arbetar för bättre tillgång och utbildning kring HBTQIA+ frågor på universitetet, och agerar som representanter för universitetets HBTQIA+ personer på universitetet.

För att hitta info om våra evenemang, gå in på vår Facebook och Instagram-sida för detaljer. Vi har även ett nyhetsbrev där vi delar all information om vår verksamhet och evenemang. För att få nyhetsbrevet behöver du vara medlem. Läs mer om det nedan.

En annan bra plats att hitta den senaste informationen om Rainbows och de evenemang vi arrangerar, är i vår Discord-server. Här kan du även chatta med andra medlemmar, samt ta del av våra digitala event, såsom spelkvällar, filmkvällar och möten inom Rainbows. (Deltagande i Rainbows digitala evenemang kräver att du är en del av vår server).

För att joina server, klicka på den här länken: https://discord.gg/j2RpqhZXAZ. När du kommit in i server måste du bara skriva en liten introduktion om dig själv (inkludera ditt namn, pronomen och om/vad du studerar) sen kan vi ge dig tillgång till hela server.

Du får också gärna bli medlem i Rainbows för att stötta vårt arbete och få vårt nyhetsbrev. För att bli medlem kan du fylla i detta formulär online: https://forms.gle/7kQfzYydDK2udzsS8. Du kan välja mellan att bli en fullständig medlem eller en demi-medlem. Klicka på länken för att läsa mer om vad de olika medlemskapet innebär. Du behöver inte vara student för att bli medlem och stödja vårt arbete.

Kontakt

Facebooksida
Instagram
Discord
E-post
Become a member